Mainos

Hallitus ei puutu lakko-oikeuteen

Hallitus ei aio puuttua lakko-oikeuteen. Työministeri Liisa Jaakonsaari (sd.) sanoi tänään eduskunnassa, että hallitus ei ole tuomassa esityksiä lakko-oikeuden rajoittamisesta. Paperiteollisuuteen kotkalaisesta lautasliinatehtaasta levinnyt lakkoaalto herätti kysymyksiä eduskunnan kyselytunnilla.

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) ilmoitti, että hallituksella ei ole minkäänlaisia aikeita puuttua myöskään työehtosopimusten yleissitovuuteen. Keskustelun avannut kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz otti esille myös työtaistelusta riidassa täysin ulkopuolisille aiheutuvat vahingot. Zyskowicz tivasi hallitukselta toimia korvausvastuun toteuttamiseksi tällaisissa tapauksissa. Jaakonsaari vastasi, että mitään tällaista ei ole vireillä.

Presidentti toivoi lakkoihin ratkaisua

Presidentti Martti Ahtisaari toivoo, että kotkalaisen Suomen Kerta Oy:n lautasliinatehtaan työkiista ja sen synnyttämät lakot saadaan ratkaistuksi olemassaolevin keinoin. Tornioon ja Kemiin tänään suuntautuneella maakuntamatkallaan Ahtisaari sanoi hartaaksi toiveekseen, ettei kiistasta tule periaatekysymystä, joka estää ratkaisun löytymisen.

Presidentin mukaan on vältettävä luomasta mielikuvaa, joka pelottaa ulkomaisia investojia. Ahtisaari korosti myös Suomen isännän roolia tulevassa Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien huipputapaamisessa Helsingissä. Hän muistutti, ettei isännän tehtävä ole lastata osapuolia omilla kahdenkeskisillä neuvotteluilla vieraiden kanssa, vaan luoda ilmapiiri, joka antaa Yhdysvaltain ja Venäjän presidenteille työrauhan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.