Mainos

Hallitus ei luvannut lisärahaa hoitajille

Peruspalveluministeri Paula Risikon mukaan hallitus on lunastanut lupauksensa tukea palkkaratkaisua, joka suosii koulutettuja, naisvaltaisia aloja. Oppositio arvostelee hallitusta jyrkästi ja sanoo kokoomuksen pettäneen vaalilupauksensa naisvaltaisten alojen palkkaratkaisussa. Se vaatii kunnille 600 miljoonaa euroa lisää.

Hallitus vakuutti jälleen, että siltä ei ole tulossa lisää rahaa hoitajien palkkojen korottamiseen, kun eduskunta aloitti tänään keskustelun opposition välikysymyksestä.

-Meidän osuutemme ei tule enää muuttumaan, peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) sanoi.

Risikon mukaan hallitus on lunastanut lupauksensa tukea sellaista kunta-alan palkkaratkaisua, joka suosii koulutettuja, naisvaltaisia aloja. Tämä hallituksen ohjelmaan kirjattu lupaus on ollut omiaan nostattamaan palkkaodotuksia hoitajien piirissä. Siihen vetoaa myös isompia korotuksia yhä havitteleva hoitajaliitto Tehy.

Risikko toivoi, että Tehyn ja kuntatyönantajan neuvottelut johtavat tulokseen ja lakolta vältytään.

Keskustelua oli eduskunnan lehtereillä seuraamassa iso joukko punaisiin paitoihin pukeutuneita Tehyn jäseniä.

Oppositio syyttää hallitusta lupausten rikkomisesta

Oppositio on arvostellut eduskunnassa jyrkästi hallitusta ja eritoten kokoomusta vaalilupausten pettämisestä naisvaltaisten alojen palkkaratkaisussa.

Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja Tarja Filatov (sd.) tuomitsi hallituksen 150 miljoonan euron satsauksen täysin riittämättömäksi hoito- ja hoiva-alan palkkatukeen. Oppositio vaatii tarkoitukseen kunnille 600 miljoonaa euroa lisää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.