Mainos

Hallitus ei lupaa Haminan seudulle erillistä kriisitukea

Hamina haluaisi valtion rakennemuutostukia pitäisi voida pienten ja keskisuurten yritysten lisäksi jakaa myös suuryrityksille. Hamina haluaa myös tyhjentyneet teollisuusalueet uusiokäyttöön kohtuuhinnalla.

Hallitukselta ei ole tulossa erityistä tukipakettia Haminan seudulle, josta katoaa Summan tehtaiden sulkemisten ja sataman ahtaustoiminnan supistumisen myötä satamäärin työpaikkoja.

Haminan kaupunginjohto esitti tänään pääministeri Matti Vanhaselle muun muassa valtion kassasta tulevien rakennemuutostukien uudelleen kohdentamista siten, että niitä voisivat Haminan seudulla saada pienten ja keskisuurten lisäksi myös suuret yritykset.

Haminassa vierailleen pääministerin vastaus on kuitenkin kielteinen. Vanhasen mukaan työllistäville hankkeille tuki löytyy Kaakkois -Suomelle varatusta 14 miljoonan euron tukipotista, mutta rakennemuutostukien uusjako ei tule kysymykseen.

Vanhanen muistuttaa kuitenkin, että muitakin vaihtoehtoja on olemassa.

- Ensinnäkin pienemmät yritykset voivat saada investointitukia, sitä olemassa olevat aluerajoitukset eivät estä. Täällä voidaan käyttää vapaasti esimerkiksi Tekesin tukia ja Finnveran mahdollisuuksia riskirajoitukseen.

Pääministeri vakuuttaa, että järkeville hankkeille tukea riittää. Myös Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhonen on optimistinen tulevaisuuden suhteen.

- Kaupungin alueella vapautuu ammattitaitoista, hyvää henkilökuntaa joka on tottunut kolmivuorotyöhön, prosessiteollisuuteen ja sitten on hyviä toimitiloja - kyllähän se houkuttelee yrityksiä, Muhonen uskoo.

Potentiaalisia uusia toimijoita on jo löytynyt jo useita kymmeniä. Hallitus kuintekin jättää teollisuusalueen ja satamavarastojen täyttämisen kokonaan Haminan vastuulle. Ja kaupungilla alkaa olla kiire, sillä edessä on ongelmia, jos uusia työpaikkoja ei ole syntynyt vuoden loppuun mennessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.