Mainos

Hallitus: Äänikynnys käyttöön

Hallituspuolueet ovat sopineet, että eduskuntavaalien äänikynnykseksi tulee kolme prosenttia. Vaalilakityöryhmä oli alun perin ehdottanut 3,5:tä prosenttia. RKP vastusti ehdotusta.

Samalla hallitus päätti luopua kokonaan myös työryhmän ehdottamasta vaalipiirikohtaisesta äänikynnyksestä. Hallituslähteistä kerrotaan, että keskusta ei halunnut käyttöön kahta äänikynnystä. RKP vaati alun perin vaalipiirikohtaista kynnystä, jonka ylittämisellä puolue olisi päässyt valtakunnalliseen ääntenlaskentaan.

Puolueen pitäisi siis saada koko maan äänistä vähintään 3 prosenttia, jotta se ylittäisi kynnyksen ja saisi edustajia eduskuntaan.

Kokoomus ehdotti eilen kompromissia, jossa käyttöön olisi otettu vaalipiirikohtainen 15 prosentin kynnys. Sen ylittämisellä puolue olisi päässyt kuitenkin ääntenlaskentaan vain siinä vaalipiirissä, jossa se on kynnyksen ylittänyt.

Puolueiden pitää siten vastaisuudessa ylittää valtakunnallinen äänikynnys päästäkseen eduskuntaan. Tähän asti Suomessa ei ole ollut äänikynnystä.

Sovun syntymisestä kertoi ensin Ylen uutiset.

(MTV3)

Katso Pekko Ylösen juttu MTV3 Katsomosta (Seitsemän uutiset 19.5.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.