Mainos

Hallituksessa periaatteellinen sopu energiaverosta

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta pääsi tänään periaatteessa sopuun tulevan energiaveropaketin sisällöstä. Esitys annettaneen eduskunnalle ensi viikolla.

Kaikesta ei kuitenkaan vielä pystytty sopimaan. Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) ja kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäki (sd.) vääntävät vielä kättä penneistä eli siitä, mitkä sähköverossa jäävät teollisuuden ja kotitalouksien maksuosuuksiksi. Tämänkin jälkeen esitys lienee lähinnä muodollisesti yksimielinen.

Pienimmissä hallituspuolueissa vihreässä liitossa, vasemmistoliitossa ja RKP:ssa suhtaudutaan melko lailla varautuneesti esitykseen. Huolta kannetaan mm. ympäristövaikutuksista ja kotimaisten polttoaineiden sortamisesta. Eduskuntaryhmissä käytäneenkin kiivasta keskustelua asiasta.

Sähkön verotuksessa siirrytään tuotannon verottamisesta kulutuksen verottamiseen. Aiempien energiaverojen tilalle tulee yleinen sähkövero. Se on 1,8 penniä kilowattitunnilta. Valtion energiaverokertymä pysyy ennallaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.