Mainos

Hallituksessa ministerien vaihtopäivä

Hallitus sai tänään kaksi uutta ministeriä. Tasavallan presidentti nimitti avoimella kirjeellä kansanedustaja Jari Koskisen (kok.) ja kansanedustaja Jouni Backmanin (sd.) valtioneuvoston jäseniksi. Koskisesta tuli uusi maa- ja metsätalousministeri ja Backmanista uusi ympäristöministeri.

Samassa yhteydessä tasavallan presidentti vapautti kansanedustaja Satu Hassin (vihr.) ympäristöministerin tehtävistä ja pankinjohtaja Raimo Tammilehdon (sit.) maa- ja metsätalousministerin tehtävistä.

Hassin eron taustalla oli vihreän liiton päätös jättäytyä hallitusyhteistyöstä. Tammilehto taas joutui lähtemään hallituksesta sen vuoksi, että poliittinen tasapaino säilyy. Seuraava ministerinvaihdos on ensi viikolla.

Kulttuuriministeri Suvi Lindén (kok.) eroaa hallituksesta virheellisen menettelynsä vuoksi oululaisen golfkentän valtionapupäätöksen yhteydessä. Heti presidentin esittelyn jälkeen pidetyssä valtioneuvoston ylimääräisessä istunnossa ministeri Koskinen antoi virka- ja tuomarinvalansa. Backman on ollut hallituksessa aiemminkin, joten hänen ei tarvinnut vannoa valaa.

Valtioneuvosto vahvisti ministerien uuden työnjaon. Vasemmistoliiton puheenjohtaja ministeri Siimes sai sovitun mukaisesti Hassille kuuluneista tehtävistä kehitysyhteistyöasiat sekä rakennusasiat ja alueiden käytön. Puolustusministeri Jan-Erik Enestamille (r.) kuuluu vastedes myös kansalaisjärjestöjen tuki lähialueilla. Istunnossa tehtiin myös muutokset hallituksen valiokuntien kokoonpanoihin. Pääministeri määräsi sisäministeri Ville Itälän (kok.) raha-asiainvaliokunnan jäseneksi ja liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasin (kok.) ulko- ja turvallispoliittisen valiokunnan jäseniksi. Uudet ministerit Backman ja Koskinen määrättiin talouspoliittisen ministerivaliokunnan ja lähialueministerivaliokunnan jäseniksi. Backmanille tuli paikka myös EU-ministerivaliokunnassa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.