Mainos

Hallituksen veroalesta vääntöä eduskunnassa

Hallituspuolueiden edustajat kiittelivät budjettisopua, joka syntyi vajaan 70 miljoonan euron menonlisäysten jälkeen. Oppositio sen sijaan haukkui budjettia ja varsinkin veronalennuksia ärhäkästi.

Hallituksen tupo-ratkaisun yhteyteen kytkemät veronalennukset saivat tänään eduskunnassa ristiriitaisen vastaanoton. Suurin oppositiopuolue kokoomus piti hallituksen verolinjauksia oikeina, mutta muilta oppositiopuolueilta ei niille juuri ymmärrystä herunut. Hallituspuolueet olivat kuitenkin syntyneeseen budjettisopuun tyytyväisiä.

- Oli musiikkia korvilleni kuulla keskustan täällä kehuvän veronalennuksia. Nämä olivat ihan eri planeetalta kuin puheet vaalien alla. Vaalien alla kuunnellaan galluppeja, vaalien jälkeen Sailasta. Hyvä niin, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz sanoi.

- Kaikista rikkaimmat vapautetaan, jotta ne voivat huvikuunareillaan Karibialla lukea tekstiviestiä: kuule, veli sossut vapautti sinut varallisuusverosta. Aikoihin on eletty, kansanedustaja Timo Soini kritisoi.

- Te ajatte nyt yhteiskuntaa niin eriarvoiseen asemaan kuin vain mahdollista ja käytätte siinä häikäilemättä veroja välineenä, Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Martti Korhonen sanoi.

- Mikä on tärkeintä yhteiskunnan heikompiosaisten kannalta? Se on työ ja työn puute tällä hetkellä ja työllisyys ja siitä oleva suora linja talouden kasvuun. Se on hallituksen suurin murhe ja tavoite nyt ja pysyvästi kunnes tämä ongelma on voitettu valtiovarainministeri Antti Kalliomäki vastasi.

- Uskotteko te oikeasti, että alentamalla verotusta kaikille, myös hyvätuloisille, niin työllisyys nousee tässä maassa, kysyi kansanedustaja Janina Andersson. - Me olemme kokeneet tämän puolivälin tarkastelun nimenomaan tupoon liityväksi vaiheeksi, se on ainoa järkevä vaihe katsoa näitä asioita. Tässä puhutaan työn verotuksesta nimenomaan.

Keskustelu jatkuu eduskunnassa myöhään yöhön, ja lopullisesti budjetti on määrä hyväksyä ensi viikolla.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 16.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.