Mainos

Hallituksen verkkoliikenteen valvonnasta kohu Norjassa

Norjassa muhii kohu hallituksen tietoliikenteen valvonnasta. Maan turvallisuusviranomaisten epäillään valvoneen laittomasti hallituksen internetliikennettä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Norjan TV2 myöhään keskiviikkona. Syytä epäiltyyn valvontaan ei vielä tiedetä.

Hallituksen ja useiden virkamiesten internetliikenne kulkee puolustusvoimien verkon läpi, sillä sitä pidetään maan turvallisimpana. Norjan poliisi epäilee nyt, että puolustusvoimien turvallisuuspalvelu Fost on laittomasti seurannut käyttäjien käyntejä netissä ja sähköpostiliikennettä.

Puolustusministeriö on pyytänyt poliisia tutkimaan tapausta. Laittoman tietoliikenteen valvonnan kohteeksi on saattanut joutua myös pääministeri Jens Stoltenberg.

- On tärkeää, että poliisi selvittää, mitä todella on tapahtunut, Stoltenberg sanoi torstaina Norjan yleisradio NRK:n haastattelussa.

Tarkoituksena on selvittää, onko turvallisuuspalvelu seurannut yksittäisten henkilöiden tietoliikennettä vai onko kyseessä ainoastaan yleisempi tietoliikenteen tarkkailu. Oppositiojohtaja Lars Sponheim liberaalipuolueesta sanoo haluavansa turvallisuuspalvelun toimista selvyyden.

- Jos epäilyt pitävät paikkansa, elää meillä puolustusvoimissa demokratianvastainen alakulttuuri.

(MTV3-STT-NTB-TT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.