Mainos

Hallituksen ilmastostrateginen selonteko viivästyy

Hallitus on ilmoittanut, ettei se ehdi saamaan ilmastostrategiaa koskevaa selontekoa valmiiksi eduskunnalle uusimmankaan aikataulun puitteissa.

Hallituksen energia- ja ilmastotyöryhmä on todennut, ettei se saa uusimmallakaan aikataululla ilmastostrategiaa koskevaa selontekoa eduskunnalle.

Ryhmän puheenjohtaja kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen sanoo, että selonteko pyritään saamaan eduskunnalle kuitenkin kuun lopulla. Aiemmin se oli luvattu eduskuntaan 9. marraskuuta.

Strategialla varmistetaan, että Suomi pystyy vastaamaan Kioton ilmastosopimukseen. Pekkarisen mukaan uusi aikataulu riippuu myös eduskunnasta.

Ryhmässä on käyty vääntöä pakettiin kuuluvista veroratkaisuista. Niillä voidaan ohjata ihmisiä ja yrityksiä käyttämään ratkaisuja, joista syntyy mahdollisimman vähän ilmastoa lämmittäviä kasvihuonekaasuja.

Pekkarisen mukaan työtä on tehty hyvässä hengessä, mutta yksityiskohtien hiontaan tarvitaan aikaa.

Aikataulu on pettänyt useaan kertaan, sillä valtiovarainministerit eivät ole olleet halukkaita kasvattamaan liiaksi sovittuja budjetin kehysraameja. Nyt ministeriötä vetää Eero Heinäluoma.

Pekkarisen mukaan ilmastosopimuksen velvoitteiden hoitaminen edellyttää kaikkialla panostuksia valtiolta. Yhä edelleen on vain auki, miten suuri summa on ja miten se jaetaan eri vaihtoehtoihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.