Mainos

Hallitukselta perätään toimia eläinsuojelun parantamiseksi

Kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen eläinsuojelun puutteista ja meneillä olevista toimenpiteistä asian korjaamiseksi.

Eduskunnan eläinsuojeluryhmän puheenjohtajana toimiva Sarkomaa pitää välttämättömänä, että tiedossa ollut eläinsuojelun heikko taso saadaan viivytyksettä korjattua. Myös eläinsuojelulain kanssa ristiriidassa olevat säädökset ja ohjeet on laitettava kuntoon välittömästi.

Sarkomaan mukaan useat asiantuntijat ovat esittäneet huolensa siitä, että maa- ja metsätalousministeriö tulkitsee eläinsuojelulakia ja -asetusta lainsäädännön hengen vastaisesti.

- Esimerkiksi sika-asetuksessa määrätty sikojen minimitilavaatimus ei ota huomioon sikojen fysiologisia ja käyttäytymistarpeita. Suomessa käytetään myös porsitushäkkejä, jotka ovat esimerkiksi Ruotsissa kielletty. Suomessa on myös käytössä porsaiden rutiininomainen kastraatio, joka on hyvin kivulias ja tuskallinen toimenpide, jonka vuoksi se on useissa Euroopan maissa kielletty, Sarkomaa kertoo tiedotteessaan.

Tällä viikolla työnsä on aloittanut tuotantoeläinten hyvinvoinnin neuvottelukunta, jonka yhtenä tehtävänä on pohtia eläinsuojelulain kokonaisuudistusta. Sarkomaa perää hallitukselta tietoa siitä, millä aikataululla ja toimenpiteillä lakia uudistetaan.

Eduskunnan eläinsuojeluryhmä on sopinut tapaamisen maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) kanssa helmikuulle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.