Mainos

Hallitukselle tulossa kaksi välikysymystä

Kokoomus on jättämässä muun muassa vihreiden tuella hallitukselle välikysymystä työttömyydestä. Vasemmistoliitto harkitsee omaa välikysymystä palveluiden turvaamisesta.

Vihreä liitto todennäköisesti allekirjoittaa kokoomuksen työllisyysvälikysymyksen. Puheenjohtaja Osmo Soininvaara tosin muistutti vihreän eduskuntaryhmän kesäkokouksen alkutapahtuman yhteydessä, että vihreät eivät ole vielä nähneet itse välikysymystekstiä.

Soininvaara kertoi Kuopion torilla tänään, että vihreät ovat koko ajan esittäneet opposition yhteistyötä nimenomaan työllisyyskysymyksissä, kun hallitus ei siihen pysty. Samalla hän huomautti, etteivät vihreätkään ole kaikkia välikysymyksiä allekirjoittaneet.

Vihreille ei ole mieleen, jos kokoomus esittää vain verojen alentamista lääkkeeksi työttömyyden torjuntaan. Vihreät itse esittivät työllisyysvälikysymyksen viime keväänä.

Sosiaalidemokraatit ovat verotus- ja työllisyyskysymyksissä selvästi edelleen Soininvaaran hampaissa. Hänen mielestään johtavien sosiaalidemokraattien näkemyksissä ei ole löydettävissä yhteistä verolinjaa. Hänestä SDP ei tunnu oikein tietävän, kummalta puolelta kari olisi väistettävä.

Soininvaaran mukaan keskeistä työllisyyden parantamisessa on laajan kokonaispaketin luominen. Yhden palikan siirtäminen eli tässä tapauksessa verotuksesta päättäminen ei riitä.

Vihreät valitsevat huomenna eduskuntaryhmälle uuden puheenohtajan. Tänään ryhmän jäsenet olivat vielä hyvin vaitonaisia uuden puheenjohtajan nimestä.

Myös kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset ovat ilmoittaneet allekirjoittavansa kokoomuksen välikysymyksen.

Myös vasemmistoliitto puuhaa välikysymystä

Hallitus on saamassa vastattavaksi toisenkin välikysymyksen. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä ilmoitti tänään, että se harkitsee välikysymyksen tekemistä palveluiden turvaamisesta.

Suvi-Anne Siimes ja Outi Ojala

Kesäkokouksensa Kuopiossa päättänyt eduskuntaryhmä syytti pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) hallitusta siitä, että se vaarantaa toimillaan kansalaisille tärkeiden palvelujen turvaamisen. Alle 20 kansanedustajan vasemmistoliitto tarvitsee välikysymykseensä tukea myös muun opposition piiristä.

Vasemmistoliitto tuskin lähtee kokoomuksen työllisyysvälikysymykseen mukaan. Puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes sanoi, että puolueilla on kovin erilaiset käsitykset siitä, millä keinoin työllisyyttä parannetaan. Ryhmäjohtaja Martti Korhonen tulkitsi, että kokoomuksen tavoitteet matalapalkka-alojen työnantajatuesta ja verotuksen keventämisestä palveluiden kustannuksella vastaavat pitkälti hallituksen käsityksiä.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä keskittyi kesäkokouksensa päätöspäivänä arvostelemaan hallitusta kuntien talouden ja sitä tietä palvelujen ajamisesta ahdinkoon. Vasemmisto-opposition mielestä edessä ovat palveluiden karsiminen sekä kunnallisverojen ja palvelumaksujen korottaminen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.