Mainos

Hallitukselle selkeä luottamuslause

Hallitus sai tänään eduskunnalta selkeän luottamuslauseen äänin 95-65. Äänestys päätti vihreiden aloitteesta tehdyn välikysymyksen käsittelyn.

Kysymys koski työllisyyttä ja hyvinvointiyhteiskunnan rahoitusta. Kaikilla suurimmilla oppositioryhmillä oli omat erilliset epäluottamuslause-esityksensä. Vihreät katsoivat, ettei hallitus ole kyennyt esittämään uskottavaa toimenpideohjelmaa työllisyysasteen nostamiseksi. Myös palvelujen rahoitus on vaarantunut.

Myös kokoomus epäili, ettei hallitus tule lunastamaan hallitusohjelmassa antamaansa työllisyyslupausta. Se ei myöskään ole kyennyt kokoomuksen näkemyksen mukaan sopimaan sellaisista yrittäjyyttä ja työn kannustavuutta edistävistä toimista, joilla uusia työpaikkoja voitaisiin luoda.

Hallitus sai moitteet työllisyyspolitiikastaan myös vasemmistoliitolta. Lopulliseen äänestykseen eteni kristillisdemokraattien esitys, jossa kaivattiin syrjäytyneiden asemaa helpottavaa ja yritysten työllistämistä edesauttavaa talous- ja työllisyysohjelmaa. Hallituksen ja opposition väliset rajat säilyivät ehjinä. Äänestyksestä oli poissa 39 kansanedustajaa.

Matti Vanhasen vajaan yhdentoista kuukauden ikäinen hallitus selvitti jo neljännen sille tehdyn välikysymyksen. Aiemmat kysymykset ovat koskeneet kuntataloutta, maatalouden tukiratkaisuja ja palkansaajien työsuhdeturvaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.