Mainos

Hallitukselle odotetusti luottamuslause

Hallitus sai tänään odotetun luottamuslauseen eduskunnalta äänin 136-57. Ilman yllätyksiä sujunut äänestys päätti keskustan Sundqvist-sopimuksen tiimoilta tekemän välikysymyksen käsittelyn.

Keskustan ryhmänjohtaja Aapo Saari syytti äänestyksen jälkeen pääministeri Paavo Lipposta kovakorvaisuudesta ja kansan oikeustajun halveksimisesta. Saaren mielestä Ulf Sundqvist sai erityiskohtelun. Välikysymyskeskustelussa kokoomus vaati Sundqvist-sopimuksen purkamista. Saaren näkemyksen mukaan puheet osoittautuivat katteettomiksi, kun kaikki hallituspuolueet olivat lopulta pääministerin linjan takana.

Lipponen sanoi hallituksen jatkavan luottamuslauseen jälkeen maan asioiden hoitamista parhaansa mukaan. Hänen mielestään asiasta hallituspuolueiden välillä käyty keskustelu ei ole vaikuttanut hallituksen toimintakykyyn eikä jättänyt jälkiä yhteistyöhön. Hallitus on Lipposen mukaan vastannut välikysymykseen täysin yhtenäisenä ja sitoutunut myös toimenpiteisiin, jos selvitykset antavat sellaiseen aihetta.

Suuriksi edessä oleviksi tehtäviksi hän nimesi työllisyyden kohentamisen, tulopoliittisen ratkaisun ja valmistautumisen Emuun. Lipponen muistutti, että Sundqvistin tapauksen ja entisen ministerin Arja Alhon menettelyn tutkinta jatkuu.
-Kaikilla on oikeus vaatia sopimuksen purkamista, hän huomautti. Lipposen mukaan oppositiokaan ei ole kuitenkaan kertonut, mikä olisi ollut parempi sopimus ja menettelytapa.

Välikysymyksen taustalla oli ex-pankinjohtaja Ulf Sundqvistin kanssa tehty sovintoratkaisu sekä Alhon menettely asiassa. Keskusta halusi välikysymyksellään selvittää, mikä on hallituksen linja pankkikriisiin liittyvien vahingonkorvausten sovitteluratkaisuissa.

Tapaus Sundqvistin jatkoselvittelyihin liittyen lisäksi eduskunnan perustuslakivaliokunta kuuli tänään puolen tunnin ajan Lipposta. Lipponen ei edelleenkään ottanut kantaa Sundqvist-sopimuksen moraalikysymyksiin. Valiokunta pyrkii selvittämään, toimiko ministeri Alho lakien mukaan hyväksyessään Sundqvistin kanssa neuvotellun sovintoratkaisun.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.