Mainos

Hallitukselle haukut välikysymyskeskustelussa

Oppositio vaatii viinaveron pikaista korotusta, koska se on opposition mukaan aiheuttanut kasvavia päihdeongelmia perheissä.

Hallitus torjuu oppositiopuolueiden moitteet lapsiperheiden kurjistumisesta ja köyhtymisestä. Eduskunnan välikysymyskeskustelussa kansanedustajat syyttivät perheiden ahdingosta myös viinaveron alennusta.

Hallituksen peruspalveluministeri Liisa Hyssälä luetteli pitkän rimpsun hallituksen toimia, joilla on helpotettu nimenomaan lapsiperheiden asemaa ja paikkailtu edellisten hallitusten tukileikkauksia.

Opposition mukaan reilun kymmenen vuoden aikana köyhissä perheissä elävien lasten määrä on kuitenkin yli kaksinkertaistunut.

- Suomeen on syntymässä ellei peräti jo syntynyt lasten luokkayhteiskunta, sanoi Vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg puheenvuorossaan.

- Hallitus on puuttunut täsmätoimin köyhimpien perheiden asemaan... oli niin paljon toimia että jätin osa puheestani jopa pois, vastasi Hyssälä kritiikkiin.

Riittämättömät perhetukien korotukset, yksinhuoltajien huono työllisyys sekä pätkätyöt toistuivat kansanedustajien puheissa pääsyinä, joista lapsiperheiden ahdinko johtuu. Opposition mukaan hallitus myös mokasi myös pahemman kerran, kun se alensi viinaveroa.

- Vanhempien liiallinen alkoholinkäyttö on keskeisimpiä syitä lastensuojelun tarpeelle. Jos olemme oikeasti huolissamme kasvavien päihdeongelmia vaikutuksista lapsiin ja nuoriin, on meidän tunnustettava, että pari vuotta sitten tehty päätös viinaveron merkittävästä alentamisesta oli virhe se pitää mahdollisimman pian korjata, sanoi Kokoomuksen kansanedustaja Marja Tiura.

Eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta ylihuomenna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.