Mainos

Hallitukseen kolme ministerivaihdosta

Ulkoministeri Tarja Halosen valinta tasavallan presidentiksi aiheuttaa kolmen salkun kierrätyksen hallituksessa. SDP:n eduskuntaryhmä esittää uudeksi ulkoministeriksi Erkki Tuomiojaa. Hänen seuraajakseen kauppa- ja teollisuusministerinä on puolestaan nousemassa nykyinen työministeri Sinikka Mönkäre. Mönkäreen salkku taas siirtyy SDP:n eduskuntaryhmän nykyiselle varapuheenjohtajalle Virpa Puistolle.

Virpa Puisto, 53-vuotias turkulainen neljännen kauden kansanedustaja on kolmikon valtakunnallisesti tuntemattomin jäsen. Tuleva työministeri ei halunnut määritellä mitään täsmällistä työttömyystavoitetta.

Eduskunnan käytävillä iltapäivällä hyväntuulisena askeltaneen Erkki Tuomiojan siirtyminen ulkoministeriön johtoon tapahtui täysin odotetusti. Tavalla, jota ennakoitiin muun muassa MTV:n uutisissa jo maanantaina. Yllätys sen sijaan oli, että hallituksessa vaihtui peräti kolmen salkun haltijat.

Kauppa- ja teollisuusministereillä taas on aika usein ollut taipumusta muuttua ydinvoiman kannattajiksi viimeistään salkun saatuaan. Mönkäre ei halunnut ottaa viidennen reaktorin rakentamistarpeeseen, mutta antoi ymmärtää, ettei hänellä ole periatteellisia syitä vastustaakaan sitä.
Erkki Tuomioja taas ennakoi jatkavansa ulkoministerinä Tarja Halosen linjoilla.
Hallituksessa saattaa tapahtua lähiaikoina muitakin vaihdoksia. Sisäministeri Kari Häkämiehen ja maatalousministeri Kalevi Hemilän jatko ratkaistaneen vielä tässä kuussa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.