Mainos

Hallitukseen kaksi uutta ministeriä

Hallitukseen tulee kaksi uutta ministeriä. Uudeksi ympäristöministeriksi tulee Jouni Backman (sd.) ja maa- ja metsätalousministeriksi Jari Koskinen (kok.).

Kansanedustajat Jouni Backman (sd.) ja Jari Koskinen (kok.) ovat Paavo Lipposen (sd.) hallituksen uudet ministerit. Backmanista tulee uusi ympäristöministeri hallituksen jättäneen vihreiden Satu Hassin tilalle. Jari Koskinen saa maa- ja metsätalousministerin paikan. Hänelle joutuu tekemään tilaa sitoutumaton Raimo Tammilehto.

SDP:n ja kokoomuksen eduskuntaryhmät päättivät ministeriehdokkaistaan pikavauhtia sen jälkeen, kun hallituksen avainministerit olivat päässeet keskiviikkona iltapäivällä sopuun hallituksen uudelleenjärjestelyistä.

Tiukat neuvottelut edelsivät ministeriratkaisua

Uusien ministereiden ottamista vastaan aluksi harannut vasemmistoliiton Suvi-Anne Siimes hyväksyi myös lopulta ratkaisun, kun hän sai riittävästi uusia tehtäviä itselleen. Siimekselle siirtyvät ympäristöministeriöstä entisten asuntoasioiden lisäksi kaavoitus- ja rakennusasiat sekä osittain alueiden käyttöasiat. Siimes saa lisäksi edellisen ympäristöministerin Satu Hassin (vihr.) salkkuun kuuluneet kehitysyhteistyöasiat.

Toista pienempää hallituspuoluetta eli RKP:tä hyvitettiin siirtämällä puolustusministeri Jan-Erik Enestamin loputkin lähialueyhteistyöasiat eli vastuu kansalaisyhteistyövaroista.

Pääministeri Lipponen pahoitteli neuvottelun jälkeen ministeri Tammilehdon kohtaloa. Lipposen mukaan ratkaisu oli vaikea asia erityisesti pääministerille, koska hän oli itse ollut hakemassa Tammilehtoa tähän tehtävään. -Tällaista tämä politiikka on, kun yhteisymmärrys eduskuntapuolueiden kesken pitää saavuttaa, Lipponen tuskaili.

Pääministeri kertoi olleensa itse ensimmäisenä yhteydessä Tammilehtoon. -Hän suhtautui tähän tilanteeseen rauhallisesti, hyväksyi sen.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 29.05.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.