Mainos

Halliriidassa uusi käänne: Hjalliksen yritykseltä jäädytettiin jättisumma

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt Harry Harkimon omistaman Hjallis Promotionin omaisuutta reilusti lisää vakuustakavarikkoon. 

Nyt vakuustakavarikon enimmäissumma on jo 11,5 miljoonaa euroa. Viime vuoden helmikuussa Hjallis Promotionin omaisuutta määrättiin vakuustakavarikkoon kolmen miljoonan euron edestä.

Takavarikot liittyvät Hartwall Areenan kauppakiistaan, jossa toinen osapuoli on mediakonserni Sanomaan kuuluva Sanoma Trade Oy.

Asiaa ratkotaan parhaillaan välimiesmenettelyssä. Väliaikaisen turvaamistoimen tarkoitus on turvata se, että Sanoma Trade saa varmasti saatavansa, jos asia ratkaistaan sen hyväksi.

Määräys on voimassa toistaiseksi.

Riidan syynä on se, että Hjallis Promotion osti 2013 Sanomalta Hartwall Areenan omistukseen oikeuttavia osakkeita ja myi ne sitten kaksi viikkoa myöhemmin eteenpäin.

Hjallis Harkimo on aiemmin julkisuudessa kiistänyt tehneensä kaupassa mitään väärää.

Tämän kertainen Sanoma Traden turvaamistoimihakemus on salattu kokonaisuudessaan. Oikeuden päätöksessä kuitenkin todetaan, että ilman takavarikkoa Sanoma Trade pelkää, että Hjallis Promotion kätkee, hävittää tai luovuttaa omaisuuttaan tai menettelee muulla hakijan saamista vaarantavalla tavalla.

Hjallis Promotionia ei kuultu turvaamistoimipäätöksen yhteydessä. MTV Uutiset tavoitti Harry Harkimon, mutta hän ei halua kommentoida asiaa millään tavalla sen ollessa kesken. 

Myöskään Sanoma Trade ei kommentoi asiaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.