Mainos

Hallinto-oikeuskin jätti tutkimatta Sipoon valitukset

Oikeuden mukaan Sipoolla ja sipoolaisilla ei ollut valitusoikeutta.

Helsingin hallinto-oikeus on päättänyt jättää tutkimatta Sipoon kunnan ja yksittäisten sipoolaisten valitukset Helsingin kaupunginvaltuuston toiminnasta Sipoon alueiden liittämiseksi Helsinkiin. Oikeuden mukaan Sipoolla ja sipoolaisilla ei ollut valitusoikeutta.

Korkein hallinto-oikeus päätti eilen jättää tutkimatta Sipoon tekemän valituksen kuntajakoselvittäjä Pekka Myllyniemen puolueellisuudesta.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti kesäkuussa kiireellisessä käsittelyssä tehdä valtioneuvostolle esityksen Sipoolle kuuluvan noin 5000 hehtaarin kokoisen alueen liittämisestä Helsinkiin. Asiasta tehtiin Hallinto-oikeuteen yhteensä 13 valitusta. Niiden mukaan valtuusto ei muun muassa olisi voinut käsitellä asiaa kiireellisesti. Päätöksen valmistelua ja siitä tiedottamista valittajat pitivät kuntalain vastaisena.

Hallinto-oikeuden mukaan Helsingillä oli hyväksyttävät perustelut kiireelliselle käsittelytavalle, koska asian siirtäminen seuraavaan valtuuston kokoukseen olisi aiheuttanut kaupungille vahinkoa ja haittaa. Oikeus katsoi myös tiedottamisen ja valmistelun olleen lain mukaista.

Myös helsinkiläiset valittivat kaupunginvaltuuston toiminnasta. Heidänkin valituksensa hylättiin, paitsi yksi, joka jätettiin tutkimatta myöhästymisen vuoksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.