Mainos

Hallinto-oikeus kumosi Porvoon johtajavalinnat

Hallinto-oikeuden mukaan kaupunginjohtajaksi vuosi sitten valitun Björn Teirin perehtyneisyys kunnallishallintoon ei ole riittävä. Myös Harri Airaksisen valinta apulaiskaupunginjohtajaksi kumottiin.

Helsingin hallinto-oikeus on kumonnut Porvoon kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajan valinnat. Hallinto-oikeuden päätöksen perustelujen mukaan kaupunginjohtajaksi valitun Björn Teirin perehtyneisyys kunnallishallintoon ei ole riittävä. Sipoolainen valtiotieteen maisteri Björn Teir on Oy Fastighets Ab:n toimitusjohtaja. Myös Porvoon apulaiskaupunginjohtajaksi valitun Harri Airaksisen valinta kumottiin.

Oikeuden mielestä valtuustolla olisi pitänyt olla tulokset hakijoiden soveltuvuustesteistä. Porvoon hallintojohtaja Outi Lumijärvi sanoo, että soveltuvuustestien tulokset jätettiin harkintaan perustuen jakamatta koko valtuustolle.

- Emme jakaneet tuloksia, koska niissä on salassa pidettäviä tietoja. Tietääkseni niitä ei ole jaettu muuallakaan jokaiselle valtuutetulle, Lumijärvi sanoo.

Hän on jo käynyt asiasta keskusteluja Kuntaliiton edustajien kanssa.

Porvoon kaupunginjohtajavalinnat tehtiin vuosi takaperin. Apulaiskaupunginjohtaja Harri Airaksinen on ollut tehtävässään syyskuun alkupuolelta alkaen.

Valitukset kaupunginjohtajiston valinnoista hallinto-oikeuteen tekivät valtuutettu Mika Vuori (sd.), Ilkka Alava (sd.) ja yksi kaupunkilainen. Valintoja pohtinut työryhmä jakaantui aikanaan RKP-taustaisen Björn Teirin taakse äänin 8-5. Teiriä kannattivat RKP:n, kokoomuksen ja keskustan edustajat. Vastaehdokkaana ollut Kaj Bärlund (sd.) sai demareiden ja vihreiden äänet.

Hallinto-oikeuden päätöksestä voi valittaa 30 päivän kuluessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.