Mainos

Hallinto-oikeus keskeytti Kirbasovan karkotuksen

Helsingin hallinto-oikeus päätti tänään keskeyttää venäläisen ihmisoikeusaktivistin Maria Kirbasovan karkotuksen.

Maahanmuuttovirasto päätti aiemmin, että Kirbasova karkotetaan. Oikeus kuitenkin kielsi valituksenalaisen päätöksen täytäntöönpanon.

Maria Kirbasovan avustaja, varatuomari Leo Hertzberg kertoi, että seuraava valitus Helsingin hallinto-oikeuteen tulee tehdä heinäkuun 2. päivään mennessä. Valituksessa anotaan Kirbasovalle pysyvää oleskelulupaa Suomeen.

- Tämä on suuri helpotus. Lopullinen päätös hallinto-oikeudesta on odotettavissa ehkä loppuvuodesta, ehkä vasta kesän kynnyksellä ensi vuonna, Hertzberg kertoo.

Hertzberg pitää tuoretta oikeuden ratkaisua hienona asiana, koska Kirbasova voi nyt elää rauhassa useita kuukausia.

- Onhan tämä hyvä merkki. Nyt tulee keskittyä siihen, että kasaamme kaiken tarvittavan aineiston seuraavaan valitukseen, hän kuvaili.

Eilen jätetyn uuden valituksen liitteenä oli psykiatrin lausunto, josta ilmenee, että 67-vuotias Kirbasova on täysin riippuvainen tyttärestään. Jo aiemmin lääkärintodistuksessa on todettu Kirbasovan olevan niin heikossa kunnossa, että matkustus vaarantaisi hänen terveytensä.

- Yritämme saada vielä lisää lääkärinlausuntoja. Lisäksi yritämme saada selvityksen siitä, minkälaiset olosuhteet Moskovassa olisivat, jos hän joutuisi sinne palaamaan, Hertzberg luonnehti tulevan valituksen sisältöä.

Ihmisoikeusaktivisti asuu tyttärensä luona

Kirbasova on työskennellyt Venäjällä nuorten sotilaiden ja Tshetsenian sodan uhrien hyväksi. Hän oli perustamassa Sotilaiden äitien komiteaa.

Kirbasova on asunut viime syksystä lähtien tyttärensä Kermen Soitun ja tämän perheen luona Helsingissä. Kermen Soitu sekä hänen aviomiehensä ja lapsensa ovat Suomen kansalaisia.

- Itse oleskelulupa ei vielä ole ratkaistu. Vasta kun äiti saa luvan jäädä luokseni pysyvästi, on juhlan aika, sanoo Kermen Soitu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.