Mainos

Hallien pyyntimäärää nostettiin

Karhujen ja euroopanmajavien pyyntimäärä pysyy sen sijaan entisellään. Vesilintujen kevätmetsästyksestä sekä suden, ilveksen ja saukon metsästyksestä päätetään myöhemmin.

Euroopanmajavan, karhun, harmaahylkeen ja itämerennorpan luvanvaraisen pyynnin ylärajat ensi metsästyskaudelle on vahvistettu maa- ja metsätalousministeriössä.

Pyydettävien harmaahylkeiden eli hallien määrä saa olla yhteensä enintään 635 yksilöä, kerrotaan maa- ja metsätalousministeriön tiedotteessa. Määrä on 145 yksilöä enemmän kuin kuluvana kautena.

Hallikanta kasvaa runsaat 10 prosenttia vuodessa, mikä on normaali lisääntymisteho. Halleja havaittiin Itämeren alueen laskennassa viime vuonna 17 640, joista 7900 Suomen merialueilla. Lisäystä vuoden 2003 määriin oli molemmissa luvuissa 1500-1600 yksilöä. Kasvanut kanta on lisännyt kalastuksessa aiheutuvia vahinkoja.

Karhujen pyyntimäärä ennallaan

Karhujen pyyntimäärä pysyy lähes entisellään. Poronhoitoalueilla määrä on 24 ja muualla maassa enintään 50. Itäisellä poronhoitoalueella saa metsästää 17 ja läntisellä seitsemän yksilöä. Viime vuonna kaadettiin kaikkiaan 72 karhua.

Karhukanta on Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen mukaan 930-975 karhua, ja kestäväksi metsästysmääräksi arvioidaan 89 karhua. Metsästyksen painopiste on Pohjois-Karjalan riistanhoitopiirin alueella.

Euroopanmajavien pyyntimäärä Satakunnan riistanhoitopiirin alueella on sama kuin kuluvalla kaudella eli 250 yksilöä. Muualla pyyntilupia myönnetään vain huomattavan vahingon estämiseksi.

Itämerennorpan pyyntiä ei maa- ja metsätalousministeriö ei edelleenkään salli. Vesilintujen kevätmetsästyksestä sekä suden, ilveksen ja saukon metsästyksestä päätetään myöhemmin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.