Mainos

Halla-ahon valiokunta matkaa Yhdysvaltoihin

Perussuomalaisten Jussi Halla-ahon johtama eduskunnan hallintovaliokunta matkustaa ensi maanantaina Yhdysvaltoihin. Matkan aikana kansanedustajat saavat tietoa mm. terrorismin torjunnasta, kyberturvallisuudesta sekä EU:n ja Yhdysvaltojen välisestä matkustajarekisterisopimuksesta.

Washingtonissa valiokunta vierailee Yhdysvaltain kongressissa, jossa se tutustuu sisäisen turvallisuuden valiokunnan toimintaan. Kyseinen valiokunta käsittelee kyberturvallisuuteen, rajavalvontaan ja maahanmuuttoon liittyviä asioita.

Valiokunta vierailee myös Yhdysvaltain ulkosuhteista vastaavassa ministeriössä, jossa yhtenä aiheena on kyberturvallisuus. Vierailussa sisäisen turvallisuuden ministeriö DHS:iin on esillä muun muassa EU:n ja Yhdysvaltojen välinen matkustajarekisterisopimus.

Washingtonissa valiokunta tutustuu myös liittovaltion tutkimusvirasto FBI:iin, jossa aiheena on muun muassa järjestäytyneen rikollisuuden ja terrorismin vastainen toiminta. Samaan aihepiiriin liittyen valiokunta tutustuu myös terrorismin seurantakeskus TSC:n toimintaan.

Washingtonin matkaohjelmaan kuuluu tämän lisäksi perehtyminen Maailmanpankin koulutusinstituutin parlamenttiohjelmiin. Valiokunta tekee tutustumiskäynnin myös Pennsylvanian osavaltiossa sijaitsevan Lancasterin paikallishallintoon.

New Yorkissa valiokunnan ohjelmaan kuuluu vierailu New Yorkin yleishallinnosta vastaavaan DCAS-virastoon aiheena New Yorkin metropolihallinto.

Valiokunta tutustuu myös kaupungin virastoon, joka vastaa kriisitilanteisiin valmistautumisesta sekä hätäkeskustoiminnasta. Tapaamisessa on esillä myös eri viranomaistoimijoiden välinen yhteistyö ja paikalla muun muassa New Yorkin poliisin NYPD:n edustus.

Valiokunta tutustuu myös FBI New Yorkin toimintaan teemalla radikalisoitumisen ennaltaehkäisy.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.