Mainos

Halla-ahon katkera politikointi jatkui hovioikeudessa

Filosofian tohtori Jussi Halla-aho, 39, puolustautui ilman avustajaa tänään Helsingin hovioikeudessa syytteisiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Halla-ahon viime syksynä sakkorangaistukseen uskonrauhan rikkomisesta mutta hylkäsi syytteen kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Halla-aho valitti hovioikeuteen ja vaati käräjäoikeuden tuomion kumoamista sekä syytteiden hylkäämistä.

Kihlakunnansyyttäjä Simo Kolehmainen vaatii puolestaan hovioikeudessa Halla-aholle yhä lyhyttä ehdollista vankeusrangaistusta molemmista teoista.

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettuna Helsingissä toimiva Halla-aho jatkoi tuttua retoriikkaansa. Hänen syrjäytyneitä ihmisiä kosiskelevat huomautuksensa somalialaisista ja islamilaisista eivät ole rikollisia, vaan hän on median ja syyttäjäviranomaisten ajojahdin uhri.

"Syyttäjän kosto"

Hänestä syytteet ja käräjäoikeuden tuomio ovat kosto siitä, että hän on rohjennut arvostella valtionsyyttäjä Mika Illmanin toimia.

– Voin vain hartaasti toivoa, että hovioikeus säilyttäisi oman moraalisen integriteettinsä, Halla-aho sanoi.

Varsinaisiin syytteisiin tai syyttäjän niitä tukevaan perusteluun hän ei juuri puuttunut. Mutta jos hänen katsottaisiin syyllistyneen väitettyihin tekoihin, mitään rangaistusta hän ei mielestään enää tarvitse.

Puheenvuoronsa paperista lukenut Halla-aho sanoi, että häntä on rangaistu "pitkäkestoisella julkisella nöyryyttämisellä" ja sabotoimalla hänen poliittista toimintaansa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.