Mainos

Haliterapiaa Kiinan maanjäristyksestä selvinneille pandoille

Kahdeksan Kiinan maanjäristyksestä hengissä selvinnyttä nuorta pandaa on tuotu Pekingiin, missä hoitajat ovat hellitelleet niitä halaamalla, leikkimällä ja runsailla bambuaterioilla.

Pandat tuotiin Sichuanin maakunnassa sijaitsevasta kuuluisasta Wolongin pandatutkimuskeskuksesta, joka kärsi pahoja vaurioita 12. toukokuuta sattuneessa tuhoisassa maanjäristyksessä. Pekingin elokuussa alkavia olympialaisia varten tuodut pandat ovat kaksivuotiaita.

Hoitajat kertoivat, että pandat olivat hyvin peloissaan ja säikähtäneitä, kun maanjäristys tapahtui. Nyt pandoja on rauhoiteltu puhumalla niille ja leikkimällä niiden kanssa, jotta ne alkaisivat taas syödä. Sen vuoksi ruokalistalla on ollut runsaan bambutarjonnan lisäksi muita erityisherkkuja, kuten maitoa, omenoita ja porkkanoita sekä kiinalaista höyrytettyä leipää.

Kaksi kuudesta pandasta, jotka karkasivat maanjäristyksen yhteydessä Wolongin pandakeskuksesta on yhä kateissa. Useita keskuksen työntekijöitä sai surmansa tai loukkaantui maanjäristyksessä. Useat työntekijät olivat hengenvaarassa pelastaessaan pienimpiä pandanpentuja ja viedessään niitä turvaan. Myös tutkimuskeskuksen rakennukset kärsivät pahoja vaurioita.Toiminnan palautumisen ennalleen arvellaan kestävän jopa pari vuosikymmentä. Pandakeskuksessa asuu yhä 47 pandaa. Maanjäristys tuhosi myös laajoja alueita bambumetsistä. Bambu on pandojen pääasiallinen ravinto.

Maanjäristys vaurioitti myös muita Sichuanissa sijaitsevia pandakeskuksia, mikä vaikeuttaa entisestään uhanalaisen lajin säilymistä. Pandoja arvellaan elävän luonnossa tällä hetkellä enää 1600 yksilöä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.