Mainos

Hakusessa pressojen pimeä ja mehukas puoli

Presidenttiehdokkaiden jos ei pimeää niin sitten ainakin mehukasta puolta tuodaan esiin uudessa Mäntyniemen pesänjakajat -kirjassa.

Eduskuntatoimittajakaksikko, Pekka Ervasti & Timo Haapala, on selvästi laskenut sen varaan, ettei kunnialoukkaussyytöksiä vaalien alla tule.

Taskuuntaipuva pokkari auttaakin esimerkiksi erottamaan Paavot toisistaan. Yhdellä heistä on valtavat, hellät kädet. Toinen Paavo oli vähällä kuolla vitutukseen. Yksi heistä onkin nainen.

Nuoremmat äänestäjät saavat vihiä siitä, mikä retrotaatoja pitää ikuisessa liikkeessä. Sekin selviää, milloin Väyrynen teki elämänsä ainoan virheen, ja miten Isorölli-Lipponen on systemaattisesti traumatisoinut toimittajia.

Nuorempien ehdokkaiden menneisyys pölisee vähemmän ja heistä tulee ennemminkin pilapiirrosmaisesti elävöitetty mielikuva - jos se on aiemmin ollut kuiva ja unohtuva.

Sari Essayah on kävelevä kultakala. Paavo Arhinmärki parrakas punainen broileri. Eva Biaudet on puolestaan söpö piparkakku - joka ei ikinä maistu kaikille tai loskaisena arkena.

Kuva Timo Soinista hikoilevana hirnahtelevana savottahevosena osuu sekin. Kirjan mielenkiintoisinta antia on tietää se, miten Soini on kulissien takana tukistellut omiaan asiattomista möläyttelyistä.

Soinin kerrotaan keskeyttäneen Jussi Halla-ahon Kreikka blogin puolustelut:

"Alä valehtele. SInulla on korkeampi älykkyysosamäärä kuin minulla eikä minullakaan kovin pieni ole. Totta kai sinä tiesit, mitä kirjoitit."

Sitten on tietysti Niinistö kettu, jonka varoitetaan kahmivan ulko- ja talouspolitiikan presidentille kuuluvaksi.

Älykkäästä Pekka Haavistosta onkin toimittajien (kenen tahansa toimittajien) sitten mahdoton löytää pahaa sanottavaa, paitsi ehkä se puolue. Hän on toivevävy "jonka edessä Nato-upseerit ovat seisseet asennossa".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.