Mainos

Haku ESA:n astronauttikoulutukseen päättyy

MOON APOLLO 12 Pete Conrad exits the Lunar Module.

Haku Euroopan avaruusjärjestön ESA:n astronauttikoulutukseen päättyy tänään. Haku on aiemmasta poiketen ollut avoin kaikille järjestön jäsenmaiden kansalaisille. Näin ollen myös suomalaisilla on ollut ensimmäistä kertaa mahdollisuus pyrkiä astronautiksi.

Laajaa kiinnostusta Suomessa osattiin odottaa, mutta sen määrä on yllättänyt silti, kertoo ESA:n Suomen edustaja Jari Mäkinen.

- Oletan, että meiltä on tullut maan kokoon verrattuna paljon hakemuksia, lopulliset tulokset tulevat alkuviikosta. Ilmailulääkärit ovat olleet ihmeissään, hyvä saldo tulee Suomesta.

Edellisellä kerralla 90-luvun alussa hakemuksia lähetettiin yli 20 000. Nyt niitä tulee luultavasti vähemmän.

- Hakuprosessissa pyydettiin lääkärintodistusta, se rajaa huumorimielellä lähtevät pois. Tähän täytyy olla oikeaa kiinnostusta.

Jari Mäkinen ei pidä suomalaisten mahdollisuuksia loistavina, mutta toteaa, että kaikki on mahdollista.

- Yleensä pitäis olla vähän tutkimusta tai tekniikka, joka liippaa avaruutta. Sellaiset maat ovat vahvemmilla, mutta toivotaan silti parasta.

Hakijoita karsitaan neljässä vaiheessa erilaisten testien ja haastattelujen avulla. Noin vuoden kuluttua on selvillä ESA:n astronauttikoulutukseen valittavien neljän henkilön nimet ja kansallisuudet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.