Mainos

Häkki heilahti Nokian verkkoon tunkeutuneelle krakkerille

Britanniassa tietokonekrakkeri on saanut kahden ja puolen vuoden vankeustuomion tietokonerikoksista.

Yorkissa asuva 23-vuotias Edward Pearson oli käyttänyt troijalaisia haittaohjelmia anastaessaan tuhansia luottokorttitietoja ja yli kahdeksan miljoonan britin henkilökohtaisia tietoja.

Rikokset olivat sattuneet vuosien 2010 ja 2011 aikana.

Eräs Pearsonin ohjelmista skannasi 200 000 tilin tiedot online-maksujärjestelmä PayPalista. Krakkeri sai lopulta haalittua uhriensa tietoja niin paljon, että jos ne olisi printattu kaksipuoliselle A4-paperille, niin pinoon olisi tullut 67 500 paperiliuskasta koostuva vuori.

Lisäksi Pearson onnistui toimillaan sulkemaan osan matkapuhelinjätti Nokian sisäverkosta sen jälkeen kun hän oli ensin kopioinut sieltä yli 8000 työntekijän tietoja.

- Hänen toimillaan oli merkittävän haitallinen vaikutus, sillä yhtiön täytyi sulkea verkkonsa kahdeksi viikoksi tarkistusten tekemisen ajaksi, toteaa syyttäjä David Hughes brittilehti Daily Mailissa.

Myös verkkojätti AOL oli Pearsonin hyökkäyksen kohteena.

Pearson jäi nalkkiin rikoksistaan sen jälkeen, kun hänen 21-vuotias tyttöystävänsä yritti maksaa luksushotellissa varastetuilla luottokorttitiedoilla.

Tutkijat onnistuivat yhdistämään Pearsonin käyttämän "G-Zero" -nimimerkin hänen henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseensa.

Pearsonin puolustuksen mukaan mies oli tehnyt rikokset älyllisen haasteen takia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.