Mainos

Hakkerit iskivät taas Yhdysvalloissa

Suuria tietoverkossa toimivia Internet-yrityksiä vastaan suuntautuvat hyökkäykset jatkuvat Yhdysvalloissa. Eilen romahtivat nettikauppa Amazon sekä erittäin suosittu Internet-huutokauppapaikka eBay.

Sivut romahtivat, kun ulkopuoliset hakkerit tukkivat kauppapaikkojen tietokoneet lähettämällä niihin valtavan määrän pyyntöjä samanaikaisesti. EBayn edustajien mukaan kyseessä oli samantyyppinen järjestelmällinen hyökkäys, jonka kohteeksi maailman suosituin hakujärjestelmä Yahoo! joutui maanantaina.

Yahoo!-sivut olivat kiinni maanantaina kolmisen tuntia ja yhtiön mukaan se kärsi mittavia taloudellisia tappioita. EBay joutui sulkemaan sivunsa eilen, kun raju pommitus sen sivuille alkoi. Hieman aiemmin eilen toinenkin suuri kauppapaikka Buy.com joutui samantyyppisen kiusallisen hyökkäyksen kohteeksi.

Yhdysvaltain tiedotusvälineissä tietokonevandalismia on pidetty osoituksena siitä, että Internet-kauppa on edelleen haavoittuvaa ja että tällaiset hyökkäykset täytyy pystyä estämään, ettei toiminnan luotettavuus kärsi. Hyökkäyksiä pidetään kuitenkin enemmän tekniikan heikkouksia osoittavina ja nöyryyttävinä, kuin varsinaisesti kauppaa haittaavina temppuina.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.