Mainos

Hakkerit iskivät Saksan parlamenttiin

Tuntemattomat hakkerit ovat tehneet iskun Saksan liittopäivien tietoverkkoon. Parlamentin tiedottaja Ernst Hebeker vahvisti asian Spiegel Online -verkkouutispalvelulle.

Toistaiseksi ei tiedetä, mitä vahinkoa hakkerit ovat saaneet aikaan ja mihin kaikkiin palvelimiin tai tiedostoihin hyökkäys on kohdistunut.

Saksan liittovaltion turvallisuusvirasto ja liittopäivien it-asiantuntijat selvittävät tapausta. Ilmeisesti isku jatkuu edelleen.

Sekä parlamentin  it-osasto että myös perustuslakia valvovan viranomaisen kyberturvallisuusosasto kiinnittivät jo alkuviikosta huomiota siihen, että tuntemattomat yrittivät päästä sisään liittopäivien verkkoon.

Kyberturvallisuusasiantuntijoiden mukaan hakkereiden tavoitteena on todennäköisesti päästä käsiksi tiettyjen liittopäiväedustajien  tiedostoihin, ei niinkään terrorisoida koko verkkoa tai tietoliikennettä.

Parlamentin edustaja ei vielä perjantaina pystynyt tai suostunut kertomaan, olivatko iskun kohteena liittokansleri Angela Merkelin johtaman hallituksen ministereiden arkaluontoiset asiakirjat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.