Mainos

Hakkarainenko punavuorelaisia tuotteliaampi? Soinin sivallus tyrmättiin pikavauhtia somessa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini levensi juopaa maaseudun ja Helsingin välillä eilisessä Ilta-Sanomien haastattelussaan.

Soini puolusti haastattelussa puoluetoveriaan Teuvo Hakkaraista, joka juhli eduskuntapaikkansa säilyttämistä vahvasti päihtyneenä. Soinin mukaan sahayrittäjä Hakkarainen ”on tuonut maahan enemmän valuuttaa kuin Punavuoren punaviininjuojat”.

– Antaa Teuvon jutella. Teuvo on tarpeellinen osa suomalaista demokratiaa ja perussuomalaista kansanliikettä. Hän on esimerkki siitä, että demokratia on kaiken kansan asia, Soini kommentoi haastattelussa.

Kommentti punavuorelaisista kirvoitti tiukkaa arviointia sosiaalisessa mediassa. Erityisen jaetuksi nousi helsinkiläisen datamuotoilija Juuso Koposen julkinen Facebook-päivitys, jossa hän tyrmäsi Soinin väitteen muutamalla laskukaavalla.

– Hakkaraisen sahayrityksen, Haka-Wood Oy:n yhteenlaskettu liikevaihto vuosilta 2010–2013 oli Taloussanomien yrityshaulla löytyvien tietojen mukaan 15,7 milj. €. Samana aikana kaikkien Helsingissä toimipaikkaansa pitävien yritysten yhteenlaskettu liikevaihto oli 297,4 miljardia euroa. Jos nyt oletetaan, että tästä vientiin suuntautui 40 % kuten suomalaisilla yrityksillä keskimäärin, ja että siitä noin puolet olisi hinnoiteltu muussa valuutassa kuin euroina, helsinkiläisyritykset olisivat tuoneet maahan ulkomaanvaluuttaa noin 59,5 miljardia, Koponen ynnäili julkisessa päivityksessään.

Koposen arvioiden mukaan Punavuoren punavihreiden punaviininjuojien osuus tästä miljardipotista on 45,6 miljoonaa euroa, eli kolminkertainen määrä Hakkaraisen sahayrityksen liikevaihtoon.

Lue lisää laskukaavasta Koposen FB-päivityksestä tästä.

.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.