Mainos

Hakkarainen kiisti tartuttaneensa tahallaan HI-virusta

Hi-viruksen levittämisestä epäilty Aki Hakkarainen kiisti tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä tekojensa tahallisuuden. 25-vuotias rovaniemeläismies myönsi suojaamattomat sukupuoliyhteydet naisten kanssa.

Syyttäjä vaatii Hakkaraiselle pitkää vankeusrangaistusta viidestä törkeästä pahoinpitelystä, kuudestatoista törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja pakottamisesta sukupuoliyhteyteen.

Lisäksi yksi asianomistajista vaatii Hakkaraiselle tuomiota seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Syyttäjä Terhi Mokko katsoo, että 16-vuotiaana Thaimaasta lomamatkaltaan tartunnan saaneen Hakkaraisen tarkoituksena on ollut tartuttaa hi-virusta mahdollisimman moneen naiseen vuosina 1999-2007.

Tätä puoltavat syyttäjän mukaan uhrimäärän lisäksi vuosikausia jatkunut toiminta sekä yksi syytekohta.

- Syytekohdassa asianomistaja ei ole halunnut sukupuoliyhteyttä Hakkaraisen kanssa ja Hakkarainen on purrut itselleen verta vuotavan haavan ja jatkanut naisen suutelua, Mokko kertoo.

Hakkarainen kiisti teon kuvauksen. Hän myös kiisti tahallisuuden tartuttaa virusta, samoin kuin pakottamisen ja seksuaalisen hyväksikäytönkin. Hän myönsi jättäneensä kertomatta, että hänellä on hiv.

- Naiset ovat valikoituneet satunnaisesti. Hänellä ei ole mitään motiivia, Hakkaraisen avustaja Jorma Haavikko korosti.

Syyttäjän mukaan Hakkarainen on ollut tietoinen, että hiv-tartunnasta seuraa varsin todennäköisesti kuolemaan johtava Aids.

- Tauti ei välttämättä tartu syytteessä kerrotulla tavalla. Hiv on lääkkeillä hoidettavissa, Haavikko puolusti.

Tartunnan saaneiden viiden naisen kohdalla Hakkarainen katsoo syyllistyneensä korkeintaan törkeään vammantuottamukseen. Myös syyttäjä pitää törkeää vammantuottamusta vaihtoehtoisena syytteenä.

Asianomistajat vaativat Hakkaraiselta korvauksia yhteensä noin 460 000 euroa. Kahden tartunnan saaneen avustaja Heli Sandströmin mukaan hänen päämiestensä korvausvaatimukset nousevat kymmeniin tuhansiin euroihin.

- Korvausvaatimuksen muodostuu lähinnä kivusta, särystä, kärsimyksestä ja pysyvästä haitasta. Kärsimyskorvausta vaaditaan myös siitä, että hiv-tartunta tuli ilmi vasta poliisitutkinnassa, Sandstörm sanoo.

Asian käsittelyyn on varattu yhdeksän päivää, joista viimeinen on 22. huhtikuuta. Tuomio saataneen ensi kuussa, jos Hakkaraista ei passiteta mielentilatutkimukseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.