Mainos

Hakatut suomalaisveneilijät vapaaksi Ranskassa

Saarrettuun satamaan mottiin jääneet suomalaisveneilijät joutuivat ranskalaisten kalastajien hakkaamiksi.

Ranskalaiskalastajat ovat lopettaneet lakon ja sataman saarron Les Sables d'Olonnessa, kertoo suomalainen veneilijä Timo Salminen.

Salminen ja toinen suomalaismies joutuivat yöllä sairaalaan, kun paikalliset kalastajat hyökkäsivät miesten kimppuun.Suomalaisten pahoinpitely tapahtui, kun he olivat myöhään torstai-iltana kannustamassa australialaisen ja uusiseelantilaisen venekunnan murtautumista saarron läpi. Suomalaisten lähdettyä kävelemään kohti hotelliaan kalastajat ottivat seurueen kiinni autolla ja hyökkäsivät heidän kimppuunsa.

- Meitä oli seitsemän suomalaispurjehtijaa katsomassa australialaisten rynnäkköä. Hurrasimme australialaisille, kun he pääsivät sulun läpi, espoolainen Timo Salminen kertoo MTV:n uutisille Port Olonan satamasta.

- Emme ole keksineet mitään muuta syytä hyökkäykselle kuin sen, että olimme hurranneet satamasta päässeille veneille, kertoo Salminen.

Pahoinpidelty suomalainen ihmettelee ranskalaispoliisien käytöstä

Pahoinpitelijät on pidätetty, mutta Salminen oudoksuu ranskalaisten poliisien käytöstä. Suomalaiset eivät päässeet tekemään rikosilmoitusta asiasta, koska poliisilaitokselta ei löytynyt englanninkielentaitoista henkilöä. Poliisi tyhjensi myös tilanteesta kuvia ottaneen suomalaismiehen kameran muistikortin.

Vihaiset kalastajat saartoivat sataman

Suomalainen venekunta jäi tiistaina ranskalaisten kalastajien saartamaksi Les Sables d'Olonnen kaupungissa Ranskan länsirannikolla.

Vihaiset ranskalaiskalastajat sulkivat sataman ankkurikettingeillä protestiksi. He vaativat edullisempaa polttoainetta ja laajempaa mahdollisuutta kalastaa anjovista. Port Olonan satamassa on saarrettuna satoja veneitä. Suomalaisten lisäksi joukossa on huviveneitä muun muassa Australiasta ja Norjasta.

Ranskalaiskalastajat sulkivat sataman suun kettingillä. Kuva oikealla, klikkaa suuremmaksi!

Kuvassa oleva harmaapartainen mies on australialainen Hitchiker veneen kippari Owen West.

Salmisen mukaan yhden australialaisen veneen kippari, Owen West kertoi etukäteen yrittävänsä ulospääsyä saarrosta vaikka väkivalloin. Kippari ilmoitti aikeistaan maansa suurlähetystölle, paikalliselle poliisille sekä merivartiostolle.

Huviveneet ovat lahden pohjukassa, josta on noin puoli mailia (700-800 m) matkaa sataman suulle. Kalastajat polttivat autorenkaita merkiksi lakostaan ja tästä aiheutui valtava musta savu, joka näkyi kauas. Salmisen mukaan poliisikaan ei estänyt lakkoilijoita, vaan tyytyi pitämään tiesulkua sataman suulle vievällä tiellä.

Lue aiheesta lisää Jussi Erosen blogista otsikolla "Nyrkiniskuja anjoviksen takia".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.