Mainos

Hakanen: Ruotsin Emu-kansanäänestykseen ei pidä sekaantua

Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja vaatii suomalaisia poliitikkoja olemaan sekaantumatta Ruotsin Emu-kansanäänestykseen. Hakasen mukaan Suomen talous ei ole hyötynyt eurosta.

Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja Yrjö Hakanen vaatii suomalaisia poliitikkoja olemaan sekaantumatta Ruotsin Emu-kansanäänestykseen.

Hakanen sanoi tänään, että hallituksen ministereiden ja erityisesti suomalaisten sosiaalidemokraattien kannanotot osoittavat kyseenalaista pyrkimystä ohittaa kansalaisten enemmistön mielipide.

-On harhaanjohtavaa esitellä Suomen kokemuksia eurosta hyvänä esimerkkinä Ruotsin liittymiselle rahaliittoon, kun Suomessa on työttömyys laajempaa, palkkataso heikompi ja julkiset palvelut huonommat kuin Emun ulkopuolella pysyneessä Ruotsissa. Lisäksi Ruotsin vientiteollisuus on saanut kilpailuetua euroalueeseen verrattuna, kun euro on vahvistunut dollariin verrattuna, Hakanen luetteli.

Viimeksi viikonloppuna SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) vieraili Ruotsissa puhumassa Suomen Emu-kokemuksissa.

Suomessa pitäisi Hakasen mielestä ottaa oppia Ruotsista kansanäänestyksen järjestämisessä. -Suomessakin pitää järjestää kansanäänestys EU:n perustuslaista, kuten useissa muissakin EU-maissa on luvattu järjestää, sanoi Hakanen.

Hakanen arvosteli samalla SDP:n puheenjohtajan puhemies Paavo Lipposen lausuntoja. Hakasen mielestä Lipponen yrittää runnata läpi EU:n liittovaltiosuuntausta ja myötäillä Yhdysvaltojen voimapolitiikkaa, jotka eivät vastaa suomalaisten enemmistön mielipiteitä tai Suomen turvallisuusetuja. Sitä vastoin Hakanen ei nähnyt mitään moitittavaa siinä, että eduskunnan puhemies osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.