Mainos

Hakan velkojainkokous antaa oikeudenkäyntien jatkua

Rakennusliike Hakan velkojainkokous valtuutti tänään konkurssipesän pesänhoitajat edelleen jatkamaan oikeudenkäyntejä Yhdysvalloissa ja Suomessa. Niistä osa koskee amerikkalaisen tytäryhtiön Haka Inc:n nostamia vahingonkorvauskanteita ja osa taas takaisinsaantikanteita konkurssipesään.

Useita tunteja kestänyt kokous velvoitti toisaalta pesänhoitajia etsimään myös sovintoa Haka Inc:n omistajien ja yhdysvaltalaisen Jeffersonvillen kaupungin kanssa. Sillä on myttyyn mennyt hanke lähiön rakentamisesta Haka Inc:n kanssa. Tähän oli nyt ilmiselvää halua vastapuolellakin.

Haka Inc:n omistajat esittivät ennen velkojainkokousta pesänhoitajien toimineen omavaltaisesti oikeudenkäynneissä amerikkalaisen tytäryhtiön omistuksesta, josta jo oli sovittu edellisessä velkojainkokouksessa vuonna 1994.

Omistajien mukaan pesänhoitajat olivat vetämässä konkurssipesää konkurssiin kalliilla käräjöinnillä. Myös Jefferssonvillen pormestari esiintyi Helsingissä ennen kokousta sanoen kaupunkinsa menettäneen 75 miljoonaa dollaria Hakan konkurssin jälkipyykissä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.