Mainos

Häkämyrkytys ei aiheuttanut Kreikan lentoturmaa

Uhrien kuolinsyytutkimukset paljastavat, että häkämyrkytys ei aiheuttanut matkustajien ja lentohenkilökunnan tajuttomuutta. Tämä sulkee osaltaan pois tulipalon tai ilmastointivian mahdollisuuden.

Kreikassa viime sunnuntaina maahan syöksyneen lentokoneen matkustajat ja henkilökunta eivät menettäneet tajuntaansa häkämyrkytyksen vuoksi. Tämä on selvinnyt uhreille tehdyistä kuolinsyytutkimuksista. Tutkijat yrittävät edelleen selvittää, miksi muun muassa koneen pilotti ja lentoperämies olivat tajuttomina ennen törmäystä.

- Me jatkamme tutkimuksia muiden kaasujen, myrkkyjen, huumeiden ja alkoholin osalta, totesi kuolemansyyntutkija Philippos Koutsaftis.

Häkää olisi voinut päästä koneeseen joko tulipalosta tai ilmastointijärjestelmän viasta.

Tänään onnettomuuspaikalta löytyi myös turmakoneen nauhuri. Ohjaamon keskustelujen nauhoitteiden toivotaan tuovan lisätietoa onnettomuuden syistä. Koneen lentotiedot tallentanut musta laatikko löytyi jo aiemmin.

Kaikkiaan 121 ihmistä sai surmansa, kun kyproslaisen Helios Airways-yhtiön Boeing 737-kone syöksyi maahan Ateenan pohjoispuolella.

Kyproslaisyhtiön kone jälleen vaikeuksissa

Kyproslaisen Helios Airways -yhtiön lentokone joutui jälleen tänään vaikeuksiin. Lutonin kentälle Britanniaan matkalla ollut kone joutui laskeutumaan Stanstediin, koska lentäjän mukaan koneen laskusiivekkeissä oli ongelmia.

Lentokenttäviranomaisten mukaan lentokone ei kuitenkaan joutunut tekemään hätälaskua, vaikka valmiustasoa kentällä oli kohotettu.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.