Mainos

Häkämies vastustaa huumeruiskujen jakamista

Oikeusministeri Kari Häkämies vastustaa ilmaisten ruiskeiden jakamista huumeiden käyttäjille. Kotkassa tänään puhuneen Häkämiehen mielestä se olisi periksi antamista taistelussa huumeiden käyttöä vastaan.

-Suomen ei tule hakea kansallista mallia niistä maista, jotka ovat osin antaneet myöten huumausaineongelmalle. Sitä tarkoittaisi myöskin mietojen huumausaineiden käytön salliminen, mitä välillä kuulee esitettävän, Häkämies sanoi. Vaikka huumeiden vastustaminen on vaikeaa niiden käyttöä ei Häkämiehen mukaan tule missään muodossa hyväksyä. Siitä olisi hänen mielestään kyse, jos Suomessa ryhdyttäisiin jakamaan huumeiden käyttäjille ilmaisia ruiskuja.

-Vaikkei huumeongelma Suomessa ole kansainvälisesti katsoen kärjistynyt äärimmilleen, on tilanteeseen suhtauduttava erityisen vakavasti. Huumausaineiden vastustamiseen ei ole vain yhtä keinoa.

Tämän vuoden alusta asetettiin kansallista huumausaineohjelmaa valmisteleva toimikunta, jonka tulisi koota kaikkien eri tahojen keinot kokonaisvaltaiseksi ohjelmaksi, Häkämies kertoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.