Mainos

Häkämies: Valtiolla ei sanaa Stora Enson irtisanomisissa

Valtio ei aio puuttua Stora Enson irtisanomisiin. Valtion omistajapolitiikasta vastaavan ministerin Jyri Häkämiehen mukaan yhtiön hallitus vastaa päätöksenteosta.

Valtiolla ei ole eväitä puuttua Stora Enson päätökseen sellun ja paperin valmistuksen vähentämisestä Suomessa, sanoo valtion omistajapolitiikasta vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok.) sanomalehti Kalevan haastattelussa.

Stora Enso ilmoitti reilu viikko sitten lakkauttavansa muun muassa Summan paperitehtaan ja Kemijärven sellutehtaan. Yhteensä lakkautukset vievät Suomesta yli 1200 työpaikkaa.

Valtio omistaa neljänneksen Stora Enson osakkeiden äänimäärästä. Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Jouko Skinnari (sd.) vaatikin sunnuntaina, että valtion pitäisi ajaa ylimääräisen yhtiökokouksen kutsumista koolle.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli ehti jo eilen leimata Skinnarin puheet "populismiksi". Kalevassa myös Häkämies tyrmää ajatuksen valtion koolle kutsumasta ylimääräisestä yhtiökokouksesta.

- Pörssiyhtiön päätöksenteosta vastaa yksiselitteisesti yhtiön hallitus. Sen sanoo selkeästi osakeyhtiölaki, Häkämies muistuttaa.

Häkämies myöntää, että Stora Enson tilanne asettaa valtion omistuksen pörssiyhtiössä ikävään valoon. Hän ei kuitenkaan näe, että valtion tulisi luopua kokonaan pörssiyhtiöiden osakkeista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.