Mainos

Häkämies vaatii väkivaltatuomioita linjaan

Oikeusministeri Kari Häkämies vaatii törkeiden väkivaltarikosten tuomioita samaan linjaan muun rangaistuskäytännön kanssa. Nyt törkeistä pahoinpitelyistä ja raiskauksista syytetyt pääsevät usein suhteettoman vähällä.

Tänään Hämeen Sanomissa haastateltu Häkämies sanoo, että muualla Euroopassa vastaavista rikoksista rangaistukset ovat kaksinkertaiset. Tuleehan meilläkin kova tuomio, jos uhri kuolee, mutta muutoin tekijä pääsee suhteessa liian vähällä rangaistuksella, arvelee Häkämies. Häkämies kiistää vaatineensa kovempia rangaistuksia kaikille rikollisille.

Häkämies ennakoi, että talousrikoksiin liittyvä lainsäädäntö ei ole merkittävästi muuttumassa. Talousrikoksista annettujen tuomioiden linja on kuitenkin ollut aikaisempaa tiukempi.

Pohtimisen arvoisena Häkämies pitää ideaa perhetuomioistuimista, jotka ratkoisivat perheitä, lapsia ja nuoria koskevia oikeusjuttuja. Päätöksentekoon voisi ottaa mukaan puolueettomia asiantuntijoita, jotka ehkä auttaisivat parempaan lopputulokseen, arvioi Häkämies Hämeen Sanomissa. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.