Mainos

Häkämies vaatii tiukempaa otetta rikollisuuteen

Oikeusministeri Kari Häkämies (kok.) vaatii tiukempaa tuomioistuinkäytäntöä väkivaltarikoksiin suhtautumisessa. Häkämies sanoi tänään Pyhtäällä, että eduskunnalle annetussa rikoslain kokonaisuudistuksen kolmannessa vaiheessa linjaa tiukennetaan, mutta lainsäädäntö ei yksin riitä.

-Suomessa on viime vuosina alettu tuomita talousrikoksista selvästi entistä kovempia rangaistuksia. Samanlaista suunnanmuutosta tarvittaisiin nyt väkivaltarikoksissa. Ihmisten henkilökohtainen turvallisuus on äärettömän tärkeä asia, eikä kanssaihmistä voi pahemmin loukata kuin puuttumalla hänen henkilökohtaiseen koskemattomuuteensa, Häkämies sanoi.

Häkämiehen mukaan oikeusministeriössä aiotaan vielä tämän syksyn aikana valmistella myös lakiehdotus, joka mahdollistaa vaarallisten vankien aikaisempaa selvästi tiukemman kontrollin ja antaa keinot nykyistä paremmin ehkäistä huumausaineiden kulkeutumista vankiloihin.

-Monelle voi olla yllätys, kun sanon, että Suomessa taitaa tätä nykyä olla läntisen Euroopan liberaalein rikoslaki. Käytännössä tämä merkitsee tietysti sitä, että Suomessa rikoksista annettavat tuomiot ovat jos ei nyt aivan Euroopan lyhyimpiä, niin hyvin lähellä kuitenkin ollaan. Viime vuodet ovat osoittaneet, että tuo 70-luvulla valittu linja on kerta kaikkiaan tullut tiensä päähän, Häkämies sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.