Mainos

Häkämies-tutkinta siirtyi syyttäjälle

Entisen sisäministeriön kansliapäällikön Kari Häkämiehen pahoinpitely- ja teleurkintajuttu on siirtynyt syyttäjälle.

Valtionsyyttäjä Päivi Hirvelä päättää, nostetaanko sisäministeriön entistä kansliapäällikköä, Kari Häkämiestä vastaan syytteet poliisin epäilemistä rikoksista. Keskusrikospoliisin (krp) esitutkinnan perusteella Häkämiestä epäillään törkeästä pahoinpitelystä, pahoinpitelystä ja yllytyksestä televiestintää koskevien tietosuojalakien rikkomiseen.

Epäillyt rikokset tehtiin viime vuonna ja uhrina oli Häkämiehen silloinen naisystävä. Hirvelä kertoo olevansa valmis tekemään ratkaisunsa asiassa pian. Ennen päätöstä hänen on kuitenkin pyydettävä tietosuojavaltuutetun lausunto epäillystä teleurkinnasta. Laki edellyttää lausunnon pyytämistä silloin, kun kyseessä on tieto- tai viestintärikos.

Rikoskomisario Ari Soronen krp:stä kertoo esitutkinnan olleen jo jonkin aikaa loppulausuntoja vaille valmis. Uutta olennaista tietoa ei tutkinnan loppupuolella tullut ilmi. Häkämies erosi sisäministeriön kansliapäällikön tehtävästä kesäkuun alussa. Aiemmin Häkämies on toiminut muun muassa oikeus- ja sisäministerinä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.