Mainos

Häkämies: Tshad-päätös eteen melko pian

Suomesta on kaavailtu noin 20-30 henkilön joukkoa lähetettäväksi Tshadiin. Tshadin lisäksi YK päätti tänään lähettää joukkoja myös Keski-Afrikan tasavaltaan.

Suomi on lähdössä mukaan YK:n valtuuttamaan Tshad-operaatioon. Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) kertoo, että valmistelut ovat puolustusministeriössä meneillään, mutta vielä kaikilta osin kesken.

Hallituksen ja presidentin päätettäväksi asia on puolustusministerin mukaan tulossa suhteellisen pian, ehkä jo ensi kuussa. Enempää hän ei halunnut asiasta vielä kertoa.

Ruotsin panostus operaatioon olisi parinsadan henkilön luokkaa. Suomesta on tiettävästi kaavailtu lähetettäväksi ehkä parin-kolmenkymmenen henkilön joukkoa. Selvitettävänä on muun muassa, voitaisiinko operaatioon tarjota jonkin alan erityisosaamista.

Alun perin Tshadiin piti lähettää vuodenvaihteessa valmiuteen asetettava, Ruotsin johtama pohjoismainen taistelujoukko, jossa Suomikin on mukana. Toistaiseksi on jäänyt epäselväksi, mihin tämä hanke on kaatunut.

YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi tänään EU:n johtamien YK-joukkojen lähettämisen Tshadiin ja Keski-Afrikan tasavaltaan turvaamaan siviilejä, joita virtaa maihin Sudanista Darfurin konfliktin vuoksi. Joukkojen toimiaika on vuosi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.