Mainos

Häkämies sysää Fortum-kohun vastuun edelliselle hallitukselle

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok.) myöntää, että valtioenemmistöisen Fortumin johtajilleen maksamat palkkiot ovat kohtuuttoman suuret.

- Palkkioille laitettiin katot jo viime vaalikaudella ja nyt puhutaan siitä, miksei kattosääntöjä ole noudatettu. Nyt on pohdittava sitä, olivatko ohjeet yksiselitteisiä, sanoo MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa vieraillut Häkämies.

Häkämies on asettanut työryhmän selvittämään osakepalkkioiden ohjesääntöjen toteutumista valtioenemmistöisissä yhtiöissä. Muun vastuun hän sysää edelliselle hallitukselle ja tyrmää näin valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajan Hannes Manninen (kesk.) eiliset vaatimukset. Manninen totesi, että mikäli Fortumissa on tulkittu tahallisesti tai tuottamuksellisesti väärin johdon osakepalkkiojärjestelmää, olisi Fortumin hallituksen johdon tai ministeri Häkämiehen syytä pohtia, voivatko he jatkaa tehtävissään.

Häkämieheltä ei löydy ymmärrystä Mannisen puheille. Ministeri painottaa, että nyt tulkintaerheisiin johtanut tilanne on syntynyt vuonna 2006.

- Näin toimittiin sen hallituksen aikana, jossa minä ja kokoomus emme olleet. Sen sijaan kansanedustaja Manninen oli tässä hallituksessa kuntaministerinä eli minusta tämä (vaatimus) tulee bumerangina Manniselle takaisin, Häkämies sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.