Mainos

Häkämies suosittelee kyber-yhteistyötä

Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) suosittelee, että Suomi suhtautuisi myönteisesti verkkopuolustusta koskevaan Naton yhteistyötarjoukseen.

Verkkopuolustuksella torjutaan palvelunestohyökkäyksiä, joilla internetsivustoja voidaan häiritä tai kaataa. Esimerkiksi Viro joutui näiden hyökkäysten kohteeksi Pronssisoturi-mellakoiden aikana viime vuonna.

Häkämies kertoo näkemyksistään puolustusvoimien Ruotuväki-lehden haastattelussa.

Nato on perustanut Tallinnaan erityisen verkko- eli kyber-puolustukseen erikoistuneen tietoverkkokeskuksen. Häkämiehen mukaan Suomelle on tarjottu mahdollisuutta osallistua tähän koulutusyhteistyöhön. Hän kertoo haastattelussa, että hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta käsittelee lähiaikoina Naton tarjousta.

- Tämä kyber on sellainen asia, että siinä on hyvä olla kaikilla foorumeilla mukana, koska silloin saa parhaimman ja uusimman tietämyksen käyttöönsä, hän perustelee.

Häkämies muistuttaa, että Suomi on hyvin kehittynyt tietoyhteiskunta ja siksi haavoittuvainen. Hänen mielestään Suomen tilanne on kyber-puolustuksen kannalta kuitenkin moneen muuhun maahan verrattuna hyvä.

- Mikään ei osoita, etteikö Suomi olisi tämän puolustautumisen eturintamassa. Sitä osaltaan auttaa, että meillä on alan johtavia yrityksiä, hän tiivistää.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.