Mainos

Häkämies: Suomeenkin todistajiensuojeluohjelma

Sisäministeri Kari Häkämiehen mielestä Suomessa on harkittava todistajiensuojeluohjelman luomista. Hänen mukaansa tämä saattaa tulla välttämättömäksi keinoksi, jotta järjestäytynyttä rikollisuutta saataisiin torjuttua.

Häkämies kuitenkin myönsi, että todistajien suojelu ja mahdollisuus todistaa nimettömänä on oikeusvaltion periaatteiden kannalta ongelmallinen ajatus. Toisaalta on joitakin rikoksia, joita selvitettäessä todistajia ei muuten saada, ministeri arvioi Paasikivi-seuran tilaisuudessa, jossa hän käsitteli Suomen turvallisuuden ei-sotilaallisia uhkia.

Häkämiehen mukaan Venäjän järjestäytynyt rikollisuus ei ole ulottanut Suomeen mitään laajamittaista toimintaa, vaikka vaikutuksia toki näkyy. Tähän asti venäläiset rikolliset ovat tulleet Suomeen useammin lomailemaan kuin tekemään rikoksia, Häkämies heitti. Häkämies piti lähes varmana, että Suomen pankkijärjestelmää käytetään hyväksi venäläisten rikollisten rahanpesussa. Vastavoimana on Suomen tiukka lainsäädäntö rahanpesusta. (MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.