Mainos

Häkämies: Rehniä ei suosittu

Poliisi poikkesi yleisestä käytännöstä, kun ylinopeudesta kärähtänyt RKP:n presidenttiehdokas Elisabeth Rehn päästettiin tapahtuneesta huomautuksella. Sisäministeri Kari Häkämies (kok.) selvittää poliisin menettelyä vastauksissaan kolmen kansanedustajan tekemiin kirjallisiin kysymyksiin. Häkämies kiistää kuitenkin arvelut, että Rehn olisi saanut erityiskohtelun "henkilöön tai asemaan liittyvien seikkojen vuoksi".

Häkämies

Häkämiehen mukaan poikkeamiselle yleisestä käytännöstä oli tässä tapauksessa objektiiviset perustelut. Poikkeaminen tapahtui siksi, että "vastaavantasoisesta samoissa olosuhteissa lähes samanaikaisesti todetusta ylinopeudesta oli asiaan liittyneiden perusteluiden vallitessa annettu kirjallinen huomautus". Lokakuun alussa julkisuuteen tulleen tiedon mukaan Rehn oli kärähtänyt ylinopeudesta ajamalla 80 kilometrin rajoitusalueella 101 kilometrin vauhtia.

Yksi eduskunnassa asiaa ihmetelleistä, kansanedustaja Esa Lahtela (sd.) kertoi, että samana päivänä, jolloin Rehnin tapaus tuli julkisuuteen, Pohjois-Karjalassa oli eräs henkilö saanut 600 markan sakon, kun nopeuden ylitys oli ollut 18 kilometriä tunnissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.