Mainos

Häkämies: Raiskauksen uhria autettava

Oikeusministeri Kari Häkämiehen mielestä raiskauksen uhria saa ja pitää auttaa. Auttajan oikeudet nosti julkisuuteen Raumalla sattunut tapaus, jossa raiskaajan uhria auttanut mies sai syytteen.

Häkämies korostaa sanomalehti Ilkan haastattelussa, että uhria on autettava silläkin uhalla, että auttaja saa iskuja. Sen sijaan auttaja ei oikeusvaltiossa saa itse lyödä raiskaajaa.

Häkämies ihmettelee, miksi Suomessa yhä tuomitaan raiskaajia ehdollisiin rangaistuksiin. Hän arvioi, että yhtenäinen rangaistuskäytäntö vaatisi korkeimman oikeuden linjanvedon, jotta alioikeuksien käytännöt muuttuisivat.
Oikeusministeri hyväksyy Naisasialiitto Unionin vaatimuksen poistaa "lievä raiskaus" lainsäädännöstä. Vaatimuksen on allekirjoittanut jo 7000 ihmistä.

Raiskausrikos on jaettu uudessa lakiehdotuksessa kolmeen eri asteeseen. Häkämiehen mielestä ne takaavat oikeudelle paremmat mahdollisuudet langettaa tuomio.
Alinta asteikkoa tarvitaan oikeudessa esimerkiksi silloin, kun raiskaaja on uhannut uhriaan muulla kuin väkivallalla, esimerkiksi työpaikan menetyksellä.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja