Mainos

Häkämies: Poliiseja ei pakkolomalle

Sisäministeri Kari Häkämies sanoo, ettei poliiseille ole tulossa pakkolomia. Hän kommentoi poliisiylijohtaja Reijo Naulapään puheita poliisien pakkolomista.

Naulapää puhui lomautusvaroituksista Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa.

Häkämies sanoo, että lomautusuhkista kärsivien hallinnonalojen rahoitus saadaan kuntoon lisäbudjetin yhteydessä.

Häkämies sanoo myös, että poliisit saivat kuluvalle vuodelle jo 50 miljoonaa markkaa enemmän rahaa kuin edelliselle vuodelle, toisin kuin monet muut hallinnonalat.

Naulapää: Lomautusvaroitukset alkukesästä

Sunnuntaisuomalaisen haastatteleman poliisiylijohtaja Reijo Naulapää puolestaan sanoo, että mahdollisista lomautusvaroituksista tehdään ratkaisut alkukesällä.

-Poliisi ei ole saamassa tänä vuonna lisää rahaa eikä se selviä ilman voimakkaita säästötoimenpiteitä. Lomauttaminen tulee kysymykseen, koska muilla säästötoimenpiteillä tilanteesta ei voi selviytyä, Naulapää sanoi.

Poliisi

Naulapään mukaan poliisin tämän vuoden määrärajojen vajaus on noin 60 miljoonaa markkaa. Vajaus johtaa poliisiylijohtajan mukaan myös siihen, että poliisi joutuu supistamaan toimintaansa ja kohdentamaan voimavarojaan hälytyspalveluiden hoitamiseen ja vakavan rikollisuuden torjuntaan. Lisää poliiseja pyritään siirtämään huumausainerikostutkintaan.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.