Mainos

Häkämies pitää Venäjää haasteena

Washingtonissa vierailevan puolustusministerin mukaan Suomen kannalta huolestuttavinta on Venäjän tankkeriliikenne Itämerellä. Häkämies kommentoi myös pääesikunnan sisäisiä tutkimuksia.

Puolustusministeri Jyri Häkämies on korostanut Yhdysvaltain vierailullaan Venäjän painoarvon nousua maailmanpolitiikassa. Häkämies kuvasi arvostetussa ulkopoliittisessa CSIS-instituutissa Washingtonissa Venäjää haasteeksi mutta myös mahdollisuudeksi.

Puheessaan puolustusministeri sanoi, että Suomen kannalta huolestuttavinta on Venäjän tankkeriliikenne Itämerellä. Häkämiehen puheen pääteemana oli kuitenkin se, kuinka Naton ja EU:n kriisinhallintajoukkojen yhteistyötä pitäisi lisätä.

Häkämiehen vierailun varsinainen huippukohta on huomenna, jolloin hän tapaa amerikkalaisen virkaveljensä Robert Gatesin Pentagonissa.

Häkämies: Pääesikunnan sisäinen tutkimus toimii

Puolustusministeri Jyri Häkämies pitää puolustusvoimien sisäistä tutkintajärjestelmää toimivana.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi eilen useiden esimiesten tienneen suomalaisten rauhanturvaajien ottaneen lahjuksia Afganistanissa. Puolustusvoimien sisäisessä tutkinnassa epäiltynä on vain yksi esimies.

- Pitää muistaa, että myös puolustusvoimien tutkinta on eduskunnan niin sanotun juridisen kontrollin alla ja seurannan kohteena. Teemme tietysti myös tiivistä yhteistyötä syyttäjänviraston kanssa. Uskon, että tämä järjestelmä on osoittautunut toimivaksi ja hyväksi, Washingtonista tavoitettu Häkämies toteaa.

Myös valtionsyyttäjä Mika Illman uskoo sisäisen tutkinnan toimivan puolueettomasti, mutta on ollut myös yhteydessä tutkintaosastoon esiin tulleiden asioiden tiimoilta.

Viime kesänä kaksi Afganistanissa palvellutta reserviläistä tuomittiin käräjäoikeudessa ehdottomaan vankeuteen lahjusten ottamisesta jälleenrakennusprojektien yhteydessä. Nyt Pääesikunnan tutkintaosasto tutkii, kuka ammattisotilaista tiesi rikoksista ja antoi niiden silti tapahtua. Tapauksen tutkinta kestänee vielä viikkoja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.