Mainos

Häkämies patistaa itäsuomalaisia omatoimisuuteen

Sisäministeriön kansliapäälliköksi siirtyvä Kuopion kaupunginjohtaja Kari Häkämies kehotti uudenvuoden puheessaan kuopiolaisia luottamus- ja virkamiehiä avoimuuteen ja ennakkoluulottomuuteen. Häkämies korosti, että kehitystä tapahtuu vain silloin, kun asioita tarkastellaan kriittisesti ja mielipiteet esitetään avoimesti.

Kuopion kaupunginjohtajan tehtävät jättävä Kari Häkämies patistaa kuopiolaisia omatoimisuuteen.


-Täällä Itä-Suomessa pitää vain ymmärtää, että apu ei tule muualta. Liian usein kysytään, mitä muu Suomi aikoo tehdä, jotta itäinen Suomi pärjäisi. Ainakaan Kuopion kokoisen kaupungin ei pidä tällaiseen ruikutukseen sortua. Voimavarat on käytettävä uuden luomiseen valittamisen ja voivottelun sijaan, evästi Häkämies.

Häkämies totesi Kuopion olevan hyvällä kasvu-uralla ja työttömyyden alentuneen kuluvana vuonna reilut kaksi prosenttiyksikköä. Myös kaupungin imagon hän arvioi selvästi parantuneen viime aikoina.

-Kysyä kuitenkin pitää, olemmeko tarpeeksi nopeita, olemmeko tarpeeksi avoimia ja tajuammeko aina, missä mennään. Nopeat syövät hitaat alkaa olla hyvin kulunut fraasi, mutta yhä enemmän kunnalliselämän arkipäivää.
Häkämies ehti toimia Kuopion kaupunginjohtajana kahteen otteeseen yhteensä 13 kuukautta. Kuopion kaupunginhallitus päättää tiistaina Häkämiehen erosta 1. helmikuuta alkaen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.