Mainos

Häkämies: Paperiliiton vaatimus ei yllätä

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies pitää Paperiliiton päätöstä olla ryhtymättä lakkoon hyvänä asiana. Sillä ei tilannetta paranneta, sanoo Häkämies. MTV haastatteli Häkämiestä puhelimitse illalla.

- Olen peräänkuuluttanut tästä eteenpäin, että metsäyhtiöiden, työntekijöiden ja maan hallituksen pitäisi entistä paremmin löytää ne keinot, millä metsäteollisuus Suomessa voi jatkua. Ja itse uskon vakaasti siihen, että nämä keinot löydetään ja vaikeuksista huolimatta metsäteollisuuden työpaikkoja on Suomessa jatkossakin.

Paperiliitto vaatii kuitenkin, että valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies vaihdetaan. Paperiliitto pitää Häkämiestä epäpätevänä tehtäväänsä. Paperiliiton vaatimus ei yllätä, sanoo Häkämies.

- Itse asiassa uskon, että kaikki tietävät, että paperin kysyntä Euroopassa on pysyvällä tavalla alentunut ja kustannustaso Suomessa taas pysyvästi karannut ikään kuin käsistä. Paperiliitolle toteaisin, että Suomessa ministerin tulisi nauttia eduskunnan luottamusta ja tämä on se lähtökohta, joilla näitä töitä tehdään.

- Silloin kun SDP oli maan hallituksessa ja tehtiin vastaavia päätöksiä, en nähnyt Paperiliiton olleen lainkaan liikkeellä eli ay-liikkeen toiminta on hyvin pitkälti puoluepolitisoitunut tältä osin, puolustautuu Häkämies.

Paperiliitto käsitteli tänään valtuuston kokouksessaan mahdollisia jatkotoimia Stora Enson eilisten rajujen laikkausuutisten jälkeen.

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.